Vyhledat

Recenze a osobní zkušenost e-shopu Jipos.cz

Co si budeme povídat, nářadí a technika nepatří mezi ty nejlevnější investice, a je tak poměrně důležité najít spolehlivého prodejce, který kromě vysoké kvality nabídne také přijatelnou cenu. Jedním takovým je internetový obchod Jipos.cz, na který se blíže podíváme v dnešní recenzi. 

O e-shopu Jipos.cz

Internetový obchod Jipos není žádným nováčkem na trhu, o čemž vypovídají jak přehledně zpracované webové stránky, tak řada spokojených zákazníků. Obchod jako takový se zaměřuje primárně na prodej potřeb pro zahradu, stavbu, ale třeba také auto, a svým zákazníkům nabídne i spoustu doplňkových služeb, například v podobě servisu nářadí. Pokud bydlíte v severních Čechách, využít můžete také toho, že společnost sídlí v Kostomlatech pod Milešovkou, a svou objednávku si vyzvednout osobně. 

Jipos-recenze-eshopu

Orientace na e-shopu

Vzhledem k tomu, že se jedná o primárně internetový obchod bez kamenné prodejny v pravém slova smyslu, nechybí skutečně přehledně zpracovaný e-shop. Rozhodně se nemusíte bát, že byste se při vyhledávání produktů ztratili. Veškeré nabízené zboží je pěkně rozděleno do příslušných kategorií, které naleznete v rolovacím okně v levé části hlavního menu. V menu nechybí ani odkazy na další důležité informace, jako jsou slevy a akce, blog s celou řadou tipů a rad, či hodnocení ostatních zákazníků. Po pravé straně menu najdete také odkaz na zmiňovaný servis nářadí a reklamační formulář. Na horní straně e-shopu je navíc snadno dohledatelný kontakt a možnost přepnutí e-shopu do slovenštiny.

Co se týká vyhledávání v samotných kategoriích, nechybí praktické filtrování, které umožňuje zúžit výběr zobrazeného zboží na základě rozmezí ceny či značky. Zboží můžete samozřejmě také seřadit, ať už dle ceny, či podle oblíbenosti, hodnocení nebo data zařazení do sortimentu. 

Nabídka e-shopu

Samotná nabídka obchodu Jipos.cz je opravdu bohatá. V sekci věnované stavbě na vás čeká výběr čerpadel, elektrocentrál, kompresorů a svářeček, ručních vozíků, zvedací techniky, zakrývacích plachet či vibračních desek. Zkrátka nepřijdete ani v případě, že chcete pořídit drobnosti na stavbu domu v podobě měřidel, prodlužovacích kabelů nebo rozmanitých organizérů a krabiček. 

Podobně obsáhlá nabídka je k dostání také v sekcích věnovaných dílně a zahradě, kde pořídíte nářadí, velké dílenské stroje, foliovníky, zahradní boxy a domky, kompostéry, nejrůznější lapače hmyzu a odpuzovače či křovinořezy. Za zmínku stojí také půdní vrtáky, ploty, sekačky, kolečka či třeba drtiče větví a mnoho dalšího. 

Milovníci aut bezpochyby ocení také výběr autodoplňků. Ať už sháníte kvalitní příslušenství, nářadí nebo doplňky do auta, na Jipos.cz jistě najdete vše, co hledáte. U každého produktu navíc svítí počet dostupných kusů, a vy se tak nemusíte bát, že by vaše objednávka či její část náhodou nebyla skladem. 

Jipos skladové zásoby

Tím však nabízený sortiment stále nekončí. Pokud pomineme menší kategorii v podobě vybavení a hraček pro děti, která zahrnuje například houpačky a lezecké kameny, těšit se můžete na sekci ochranných pomůcek, kde pořídíte kvalitní rukavice. Poslední kategorie v sortimentu Jipos.cz nabídne potřeby pro domácnost, jako je osvětlení, reproduktory, grily, chovatelské potřeby a další užitečné drobnosti.

Jak ušetřit při nákupu

Ceny má Jipos.cz obecně velmi příznivé, ale asi s námi budete souhlasit, že nějaká ta úspora vždycky přijde vhod. Ušetřit můžete nahlédnutím do kategorií věnovaných výprodeji, slevám a akcím. Jedná se o krátkodobé výhodné ceny, které jsou časově omezené, a pokud si je nechcete nechat ujít, raději neváhejte. Na druhou stranu se v těchto kategoriích objevují stále nové a nové produkty. V případě, že vámi vyhlédnutý produkt zatím nebyl ve slevě, jednoduše si ho zařaďte na seznam přání, tzv. wishlist, a možná se vám časem poštěstí. 

Jipos-sleva

Zákaznická podpora

Bez ohledu na kvalitu sortimentu je poměrně zásadním parametrem kvalita zákaznické podpory. Ta je v případě Jiposu opravdu obsáhlá. V případě jakýchkoliv dotazů k výběru či nákupu se můžete v prvé řadě obrátit na živý chat, případně e-shopu napsat e-mail. Palec nahoru udělujeme za zákaznickou linku, která bohužel nebývá vždy samozřejmostí. Zákaznická linka je v provozu každý všední den od osm do tří hodin odpoledne, v pátek je provozní doba mírně odlišná. Veškeré potřebné informace, například také k procesu vrácení, výměny a reklamace, najdete přímo stránkách na e-shopu. 

Možnosti dopravy a platby

Při nákupu online nás bude zajímat také platba a doprava. Na jipos.cz můžete zaplatit jak klasicky kartou nebo převodem, tak na dobírku, ačkoliv tato služba je zpoplatněna čtyřiceti korunami. Kromě zmiňovaného osobního odběru, který je vždy zdarma, můžete volit mezi doručení Českou poštou a spediční službou GLS. 

Jipos - doprava a platba

Závěrečné hodnocení

Celkově se dá Jipos.cz označit za solidní e-shop, který prodává kvalitní zboží. Přestože se občas objeví stížnosti zákazníků na konkrétní zboží, jedná se o jednotlivé případy, které obchod ochotně řeší. Celý zážitek z nákupu, ale také případného řešení problémů mnohonásobně vylepšuje kvalitní zákaznický servis. Pochválit musíme také bleskové doručení bez zbytečných průtahů, v mnoha případech už do 24 hodin. Třešničkou na dortu je možnost osobního vyzvednutí a časté slevy, které najdete v sekci Výprodej a Slevoakce.

Co mě potěšilo (výhoda)

- velmi rychlé doručení
- zboží splňuje cena/kvalita
- zákaznický servis byl velmi nápomocný (potřeboval jsem poradit, pán na podpoře, velmi rád poradil)

Nevvýhody při nákupu

- nic co by mi pokazilo nákup

Zdeněk Matuška

Zdeněk Matuška LinkedIn Twitter specialista na nábytek

Jsem Zdeněk Matuška, odborník na nábytek s vášní pro minimalistický, avšak plně funkční design. Spánek je další z mých vášní a již dva roky vytvářím jeden z největších odborných webů o spánku v České republice. Snažím se inspirovat ostatní ke kvalitnímu odpočinku a věřím, že dobrý design může výrazně zlepšit naši každodenní pohodu. Mým cílem je spojit estetiku s funkcionalitou.

Podobné příspěvky