Vyhledat

Ložnice v africkém stylu - jak ji nejlépe zařídit

Zařízení ložnice v africkém stylu je cestou k unikátní atmosféře plné tepla, barev a přírodních materiálů. Tento styl odráží bohatou kulturu a divokou krásu afrického kontinentu a přináší do vašeho domova exotickou atmosféru. V tomto článku se podělíme o tipy a triky, jak dosáhnout harmonického afrického vzhledu ve vaší ložnici, od výběru barev až po doplňky a nábytek.

Ložnice do afrického stylu

Když se rozhodnete pro ložnici ve stylu safari, nezapomeňte začlenit dekorace a doplňky, které odkazují na africkou divokou přírodu, jako jsou například umělecká díla zobrazující divoká zvířata, rostliny nebo tradiční africké krajiny. Pro koloniální styl využijte vintage nebo antické kusy nábytku, které dodají vašemu prostoru historický nádech a příběh.

Tato kombinace nejenže obohatí vizuální a estetický dojem vaší ložnice, ale také vytvoří prostor, který je pohodlný, plný charakteru a zve k odpočinku a relaxaci ve stylu, který vzdává hold bohatství africké kultury a přírody.

Inspirace na africký styl ložnice

Základem je vymalovat do afrických barev nebo použít tapety 

K dosažení harmonického afrického vzhledu nezapomeňte na význam textur a materiálů. Přidání prvků jako jsou hrubě tkané látky, kůže nebo kovové detaily může vaší ložnici dodat autentickou hloubku a komplexnost. Tyto materiály nejenže doplňují barvy afrického stylu, ale také přidávají do prostoru smyslovou kvalitu, která je pro tento design tak charakteristická. Rozhodně se nebojte experimentovat s různými kombinacemi, abyste našli perfektní rovnováhu mezi barvou a texturou, která oživí vaši ložnici a přinese do ní kousek africké divočiny. Pro dosažení krásného afrického vzhledu vaší stěny můžete využít tapety.

Nalepení tapet s africkými motivy, jako jsou etnické vzory, zvířecí printy nebo scény z africké přírody, může být efektivním způsobem, jak přidat vizuální zájem a doplnit přírodní materiály a textury ve vašem interiéru. Tapety v africkém stylu mohou okamžitě transformovat prostor a poskytnout dokonalé pozadí pro vaši ložnici, zdůrazňující krásu a rozmanitost africké kultury.

Nábytek a interier v africkém stylu 

K dosažení harmonického afrického vzhledu nezapomeňte na význam textur a materiálů. Přidání prvků jako jsou hrubě tkané látky, kůže nebo kovové detaily může vaší ložnici dodat autentickou hloubku a komplexnost. Tyto materiály nejenže doplňují barvy afrického stylu, ale také přidávají do prostoru smyslovou kvalitu, která je pro tento design tak charakteristická. Rozhodně se nebojte experimentovat s různými kombinacemi, abyste našli perfektní rovnováhu mezi barvou a texturou, která oživí vaši ložnici a přinese do ní kousek africké divočiny. 

Nábytek, který nejlépe doplňuje africký styl, se vyznačuje použitím přírodních materiálů jako je dřevo, kov, ratan nebo bambus, často s ručně zpracovanými detaily nebo vyřezávanými ornamenty. Robustní dřevěné stoly, křesla s etnickými vzory, postele z masivního dřeva nebo kusy nábytku zdobené kůží a kovem, vše v teplých zemních odstínech, ideálně doplňují tento designový styl a přinášejí do interiéru pocit autenticity a přírodní elegance.

Aranžmá a doplňky v africkém stylu

Doplňky jsou klíčem k dosažení autentického afrického vzhledu. Použijte africké sošky, masky nebo keramiku pro dekorativní prvky. Textilie s etnickými vzory, jako jsou koberce, polštáře nebo přehozy, přidají barvu a vzor. Nezapomeňte na přírodní elementy, jako jsou sukulenty nebo palmové listy, pro přidání zeleně a dotek africké přírody.

Inspirace na africký styl ložnice

Krásné obrazy v africkém stylu

Prohloubení afrického nádechu ve vaší ložnici můžete dosáhnout i za použití ručně vyrobených řemeslných výrobků z afrických trhů, které přidají originalitu a příběh. Nebojte se zařadit autentické umělecké předměty, jako jsou sochy nebo keramika, které přinesou jedinečnost a dotek africké kultury. Výběr umění s příběhem nejen obohatí vaši ložnici vizuálně, ale může také sloužit jako konverzační kousek a zdroj inspirace. 

Při výběru obrazu do afrického stylu je důležité zaměřit se na díla, která odrážejí bohatství africké kultury a přírodní krásu. Hledejte obrazy, které zachycují dynamickou faunu, rozmanité krajinářské motivy nebo autentické etnické a kulturní vzory. Důležitým aspektem je také barevnost; vybírejte díla, která harmonizují s paletou vaší ložnice a doplňují ji o výrazné barvy typické pro africký kontinent. V neposlední řadě zvažte i emotivní dopad uměleckého díla – vyberte si obraz, který ve vás vyvolává pocity klidu, inspirace nebo radosti, a tak podtrhne atmosféru afrického stylu ve vašem prostoru.

Zdeněk Matuška

Zdeněk Matuška LinkedIn Twitter specialista na nábytek

Jsem Zdeněk Matuška, odborník na nábytek s vášní pro minimalistický, avšak plně funkční design. Spánek je další z mých vášní a již dva roky vytvářím jeden z největších odborných webů o spánku v České republice. Snažím se inspirovat ostatní ke kvalitnímu odpočinku a věřím, že dobrý design může výrazně zlepšit naši každodenní pohodu. Mým cílem je spojit estetiku s funkcionalitou.

Podobné příspěvky