Vyhledat

Inspirace obývací pokoj s kuchyní

Inspirace na obývací pokoj s kuchyňí

Moderní kuchyně s obývacím pokojem

Krásný a moderní obývací pokoj s kuchyní

Moderní obývací pokoj s kuchyní v bytě

Tmavý obývací pokoj s kuchyní

Jak vybavit obývací pokoj s kuchyní

Pokud chcete zútulnit a efektivně využít kombinovaný obývací pokoj s kuchyní, měli byste myslet na praktické rozdělení prostoru a výběr vhodného nábytku a dekorací. Tady je několik tipů, jak na to.

Plánování prostoru

Začněte tím, že prostor rozdělíte na funkční zóny. Kuchyňská část by měla být blíže vchodu nebo jídelní části, zatímco obývací zóna by měla být místem pro relaxaci, ideálně s pohodlným sezením a dostatkem světla. Oddělit tyto dvě části můžete pomocí ostrůvku nebo pohovky, které zároveň poskytnou další úložný prostor.

Výběr stylu a materiálů

Snažte se o jednotný vzhled vašeho prostoru. Vybírejte materiály a barvy, které jsou snadno udržovatelné a současně působí moderně a svěže. Ideální jsou světlé barvy, které opticky zvětší prostor a přidají na svěžesti. Nebojte se také experimentovat s různými texturami, jako jsou měkké koberce nebo hebké polštáře, které zvýší pohodlí vašeho domova.

Nábytek a vybavení

Vybírejte multifunkční nábytek, jako jsou rozkládací sofy, které mohou sloužit i jako lůžko pro hosty, nebo stoly, které se dají snadno přizpůsobit pro různé příležitosti. Nezapomeňte na moderní technologie, jako jsou chytré domácí systémy, které zvýší komfort vašeho bydlení.

Osvětlení

Důležitým prvkem je vhodné osvětlení. Kombinujte různé typy světel – od hlavního osvětlení po lampy pro specifické činnosti. Použití stmívatelných světel může také pomoci vytvořit příjemnou atmosféru pro večerní relaxaci.

Dekorace a osobní doteky

Pro osobitý vzhled vašeho domova zvolte dekorace, které odrážejí vaši osobnost. To může zahrnovat umělecká díla, fotografie rodiny nebo oblíbené knihy. Přidání pokojových rostlin může prostor oživit a dodat mu přírodní prvky, které podtrhují příjemnou atmosféru.

Zdeněk Matuška

Zdeněk Matuška LinkedIn Twitter specialista na nábytek

Jsem Zdeněk Matuška, odborník na nábytek s vášní pro minimalistický, avšak plně funkční design. Spánek je další z mých vášní a již dva roky vytvářím jeden z největších odborných webů o spánku v České republice. Snažím se inspirovat ostatní ke kvalitnímu odpočinku a věřím, že dobrý design může výrazně zlepšit naši každodenní pohodu. Mým cílem je spojit estetiku s funkcionalitou.

Podobné příspěvky