Vyhledat

Nábytek ATAN: Recenze a osobní zkušenosti

Sháníte kvalitní nábytek za přijatelnou cenu? Je pro vás klíčový široký výběr, ale také snadná orientace na e-shopu? Preferujete internetové obchody, které pohotově komunikují se zákazníky? V tom případě je pro vás jako stvořený e-shop s nábytkem Atan.cz. V dnešní recenzi se podíváme na jeho mnohé výhody, ale také případné vady na kráse. 

O e-shopu ATAN

Navzdory tvrdé konkurenci, která ve sféře internetových obchodů s nábytkem panuje, má Atan.cz rozhodně co nabídnout. V prvé řadě se nejedná o žádnou rychlokvašku - společnost se může pochlubit úctyhodnou třicetiletou historií, která se začala psát už v roce 1994. Dnes se tak jedná o jednoho z největších prodejců, který se pyšní titulem nejdéle působícího internetového obchodu s kompletní nabídkou nábytku pro vybavení kuchyní, obývacích pokojů, ložnic, dětských pokojů, koupelen a kanceláří.

Internetovým prodejem to však nekončí. ATAN mimo jiné disponuje kamennou prodejnou, kterou naleznete na Mikulášském náměstí v Plzni. Vzhledem k opravdu obrovské nabídce e-shopu se však jedná spíše o výdejnu, kde najdete vystaveno jen pár základních kousků. 

Atan Nábytek hlavní nábídky

Výhody nákupu na ATAN

Pokud bychom měli vyzdvihnout jednu přednost internetového obchodu ATAN, tak by to byla zejména extrémně snadná orientace na e-shopu. Navzdory široké nabídce, na kterou se blíže podíváme dále v dnešní recenzi, vše snadno najdete na doslova pár kliknutí. Využít můžete jak vyhledávacího pole pro vyhledávání dle názvu či klíčových slov, tak přehledných kategorií. Ty jsou rozděleny dle typu nábytku, samostatné kategorie jsou však věnované také místnostem a výprodejovému zboží. Rovněž nechybí podrobná filtrace dle rozmanitých parametrů, jako je materiál, rozměry, dodavatel, typ, barva, dostupnost na skladě, doprava zdarma či cena. Zboží si můžete seřadit na základě ceny, prodejnosti, názvu či od nejnovějšího. 

Pochválit musíme také další sekce e-shopu, kterými jsou záložky Inspirace a Magazín. Zatímco v inspirativní části najdete fotografie hotových interiérů různých typů místností, magazín nabídne nespočet zajímavých i praktických článků o bydlení. E-shop najdete také na sociálních sítích, konkrétně Instagramu, Facebooku, a dokonce Pinterestu.  

Široký sortiment nábytku i dekorací

Jak již bylo řečeno, nabídka značky ATAN je vážně široká a vybere si opravdu každý bez ohledu na vkus či rozpočet. V nabídce najdeme na 28 238 druhů nábytku ve více jak 10 000 000 různých variantách. Pořídit zde můžete jak krásné bytové dekorace, doplňky a koberce, tak rozmanitý nábytek do interiérů i exteriérů. Ten zahrnuje:

Za zmínku stojí také kategorie věnovaná potahovým látkám, kde můžete pořídit látky na metráž či na kus. To přijde vhod například v případě, že chcete oživit svůj starý nábytek novým čalouněním. 

Slevy a výhodné akce

Opomenout nesmíme ani kategorii věnovanou slevám. Pokud chcete při nákupu ušetřit, nakoukněte do sekce Akce a výprodeje, kde na vás čekají krásné kousky za opravdu příjemné ceny - některé se slevou až 80 %. Nakoupit tu můžete jak produkty v akci, tak rozbalené zboží a II. jakost. Také zde probíhají aukce nábytku značky Autronic, tak proč nezkusit štěstí a nepřihodit? Za skvělou cenu zde pořídíte například jinak poměrně drahé kancelářské židle a další nábytek. 

Atan nabídka slevy

V souvislosti se slevami můžeme doporučit také odběr pravidelného newsletteru. Přestože vás bude primárně informovat o novinkách na e-shopu ATAN, čas od času vám v e-mailové schránce přistane informace o výprodeji či slevovém kódu. A to udělá radost. 

Pohotová komunikace

Co si budeme povídat, při nakupování online může vzniknout řada nepříjemností, jako je nutnost výměny, vrácení či třeba reklamace. Z toho důvodu je klíčové nakupovat v obchodech s prvotřídním zákaznickým servisem. ATAN se v tomto ohledu stydět nemusí. K dispozici je jak live chat, e-mail a telefonní linka, tak sekce s často kladenými dotazy. V neposlední řadě můžete využít praktický kontaktní formulář. E-shop pohotově reaguje na zprávy a komunikace s ním je celkově velice příjemná bez ohledu na komunikační kanál, který se rozhodnete využít. 

Bohaté možnosti dopravy a platby

Pochválit musíme také široké možnosti platby, které obchod atan.cz nabízí. Zaplatit za svou objednávku můžete jak na dobírku, převodem či online platební kartou, tak na fakturu se splatností 14 dní, na splátky či hotově při osobním vyzvednutím v Plzni. K dispozici je také bohatý výběr metod dopravy, od PPL přes Českou poštu po TopTrans a další dopravce. Cena dopravy se u jednotlivých dopravců mírně liší a zavisí také na váze doručovaného balíku. Vyzvednutí na výdejním místě v Plzni máte zdarma, doručení je zdarma u objednávek nad 7 999 Kč. 

Závěrečné hodnocení

Na závěr nezbývá než konstatovat, že ATAN je celkově velice spolehlivý e-shop s bohatou nabídkou a dlouhou historií a mnoha zkušenostmi. Velkou výhodou je špičková komunikace a rychlé doručení, ač v tomto ohledu mohou občas nastat drobné komplikace (například dostupnost na skladě či problém na straně dopravce).

  • Široký výběr

  • Snadná orientace na e-shopu

  • Dobrá komunikace

  • Rychlé doručení

  • Některé produkty za vyšší ceny

  • Ne všechny produkty skladem

Zdeněk Matuška

Zdeněk Matuška LinkedIn Twitter specialista na nábytek

Jsem Zdeněk Matuška, odborník na nábytek s vášní pro minimalistický, avšak plně funkční design. Spánek je další z mých vášní a již dva roky vytvářím jeden z největších odborných webů o spánku v České republice. Snažím se inspirovat ostatní ke kvalitnímu odpočinku a věřím, že dobrý design může výrazně zlepšit naši každodenní pohodu. Mým cílem je spojit estetiku s funkcionalitou.

Podobné příspěvky